woensdag, 23 oktober 2019

Voorwoord Prins Xtra Forte

Beste Bolhoeden en Bolhoedinnekes,

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben Wilbert Verbruggen, 54 jaar geleden geboren in Tongelre op de Hobbemastraat en woon sinds 3 jaar in Asten. Ik heb een relatie met Carin en ben vader van twee geweldige dochters, Lisanne en Janine.

Ik ben 30 jaar werkzaam bij DAF in Eindhoven. Daar heb ik op diverse afdelingen en in verschillende functies mijn ervaring en kennis opgedaan. De laatste jaren als Technisch Specialist binnen de Motorenfabriek. Een uitdagende baan waarin ik, samen met vele collega’s, een steentje bij mag dragen aan het produceren van motordelen voor de vrachtwagens. Ik ben er trots op dat we met zijn allen de titel “Truck of the Year” verdient hebben in het jaar dat DAF 90 jaar bestaat.

Als hobby pak ik graag de motor om even uit te waaien, heb ik dit jaar mijn club PSV weer kampioen van Nederland zien worden en vind ik auto- en motorsport zeer interessant. Jaarlijks naar de TT van Assen is ook al zo’n geweldig fijn feestje.

Hoe kom ik dan terecht bij het geweldige Carnavalsfeest van de Bolhoedjes? Daarvoor moeten we een jaar of 32 terug in de tijd. De vader van mijn vriendin destijds speelde in een blaaskapel. En die mochten optreden tijdens het Pulle Vulle in de Wintertuin. En dat is me zo goed bevallen dat ik sindsdien elk jaar ben terug gekomen om het carnaval mee te beleven in een schitterende Residentie Pullman Eindhoven Cocagne. Wat een feest !!! En dat feest krijgt dit jaar voor mij een hele andere indeling. Zomaar een krabbeltje op een bierviltje bij de Stadsprinsreceptie (en dankjewel Hans en Aart…ik wilde alleen maar lid worden van Club 222) is uitgegroeid tot een groots avontuur. Ik ben enorm vereerd dat ik dit jaar jullie Prins mag zijn. En dan mag ik dat ook nog eens samen met mijn 2 goede vrienden René en Laurens doen, die spontaan “JA” zeiden toen ik ze vroeg of ze adjudant wilden worden.

Wij gaan ons uiterste best doen om er samen met jullie een “Groots Feest met een dikke F” van te maken. Natuurlijk wil ik daarvoor de mensen die dit mede mogelijk maken super bedanken: onze sponsoren, Dirk, Roy, Frank en Yvonne, de geweldige en vele vrijwilligers en Leanne(voor het toveren met naald en draad).

Als Prins en Gevolg zullen we samen, met de Bolbloazers voorop, Bolhoeden, Bolhoedinnekes en de vele bezoekers onze Residentie op de grondvesten laten schudden.

Salaai,

Prins Xtra Forte

61ste Prins der Bolhoedjes

Voorwoord adjudant Laurens

Hallo gezellige, plezierige lachende Carnavalsvrienden van het Lampegat.

Voor diegenen die mij nog niet kennen Ik ben Laurens van Mol,
58 jaar en 34 jaar getrouwd met Sylvia, mijn lieve en trouwe maatje.

In het dagelijkse leven werk ik als Mechatronics Engineer met veel plezier, bij Philips Healthcare in Best.

Ik had dit Nooit verwacht... maar nu

Staan we samen hier in ons nieuwe ontworpen pakske………

Prins XtraForte

Adjudant: Laurens & Rene

Wat een verrassing was dat: XtraForte wilde wat vragen ?

Kan ik je de komende week even bellen in de avond, hij aarzelde nog even….  Ik zei, hoeft niet meer, ik weet het al wat hij wilde vragen “Adjudant worden.” Mijn antwoordt is ”JA’’ wat een manneke is het toch ‘’ ik danste meteen van plezier door de kamer…….

Als kleine jongen ging ik samen met mijn Vader vroeg op pad, om ballonnen op te blazen voor de Carnavalsvereniging de Monti in Tongelre waar mijn vader lid van was, daar is het mee begonnen en nu gaat het er niet meer uit!

Ik ben ermee opgegroeid, het feesten zit in mijn bloed, ik kan er niets aan veranderen, ik kan het ook niet uitleggen, het Feest der Feesten is niet te snappen, “je hebt het in je, of je hebt het niet’’, maar niet getreurd als je de muziekskes van de Blaosorkestjes heurt dan lopen wij de polonaise en drinken we BIER, we dansen en genieten van iedereen, en maken plezier.

Ik ga ervoor: Om samen met de Raad van 11, De Bolbloazers, De Hoge Raad, De Senatoren en Ex-prinsen een geweldig plezierig en dansend jaar van te maken.

Salaai

Adjudant Laurens

Voorwoord adjudant René

Hoi Bolhoeden en Bolhoedinnekes                                                                             
En alle andere carnavalsvrienden van Lampegat en omgeving

Laat ik mezelf eerst even voorstellen voor degenen die mij nog niet kennen :     ik ben René Lagarde, 62 jaar, weduwnaar, en kom uit Eindhoven maar sinds 1982 woonachtig in Lappegat, Geldrop dus.  Ik heb een zoon, onze Marco,die in Breda woont,  en een dochter, onze Esther, zij woont (nog) in Eindhoven.

Ik ben sinds 2 jaar met vervroegd pensioen, na bijna 42 jaar hard gezwoegd te hebben voor ’s Rijksschatkist, hier aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven, de belastingdienst dus !

Héél vroeger, toen ik nog in Gestel woonde, ging ik, samen met mijn vrouw Irma, naar zaal De Harmonie aan de Hoogstraat om daar bij de Blauwbuiken carnaval te vieren. Maar na mijn verhuizing naar Geldrop werd Cocagne en de Bolhoedjes mijn thuishaven met carnaval, samen met mijn ex-buurman Wilbert en m’n maatje Laurens. Gedrieën vieren we al jarenlang carnaval hier in het Pullmanhotel. En daarbij hebben we sinds jaar en dag hetzelfde pekske aan (met petje!) . En velen zeiden elk jaar : doe eens iets anders aan !                  Maar dat wilden we niet : het zat lekker en we waren héél herkenbaar voor iedereen ! Maar eindelijk, na al die jaren, hebben we ons ouwe pekske ingeruild, en nog wel voor een prinsenpak en adjudantenpak !!

 En we maken het carnaval eens “van de andere kant” mee. Alle voorbereidingen, van onderscheiding tot kostuum, we hebben het allemaal van dichtbij mogen meemaken. Een hele ervaring, heel spannend, veel stress en regelen, maar ook heel mooi ! En duur haha ! Dus alle sponsoren : bedankt !    En ook zonder de hulp van Dirk, Roy en Leanne, de coupeuse, zouden we hier niet staan. Heel hartelijk bedankt !

Nou carnavalsvrienden, genoeg geleuterd, we gaan carnaval vieren en maken er een mooi jaar van !   

Alaaf !

Adjudant René

      

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

De Bolhoedjes residentie 
Hotel Pullman Eindhoven Cocagne sofitel
Adres: Vestdijk 47 - Eindhoven