maandag, 14 juni 2021

Voorwoord hofdame Cerise

Lieve Bolhoedjes en Bolhoederinnekes

Dit jaar zal ik als Hofdame Cerise bij de bolhoedjes vertoeven. Cerise is zoals wel bekend is de vertaling van kers, die in mijn leven toch wel een grote rol heeft gespeeld.

Opgegroeid in Mierlo, het Kersendorp, carnaval gevierd als tiener bij CV de Stillekes en CV de kersenpitten. En de Cherry Chop barbers de barbershop van mijn broer Ruud.

En wie ben ik dan? Monique Gerrits 53 jaar jong, getrouwd met José, Trotse mama van 4 kinderen ( Serena – Tim – Anicia en Naomi ) en oma van een kleinzoon Noah.

Onze ouders hebben ons al op jonge leeftijd leren genieten van alles wat met carnaval te maken had.

Wij wisten dat alle carnavals activiteiten vanaf 11 – 11 tot aswoensdag belangrijk waren in ons huishouden.

Jarenlang in Lampegat carnaval gevierd en na een verhuizing naar Mierlo bij de Mierlose carnavalsverenigingen totdat mijn ouders bij de bolhoedjes terecht kwamen.

Papa is Prins geweest in 94-95 en Ruud in 95-96 . De jaren daarna ben ik altijd op de kindermiddag en Pulle Vulle nog in Lampegat geweest met de kinderen, door mijn verhuizing naar Lommel { B ) was carnaval vieren beperkt tot die evenementen.

Toch was ik niet zo bekend bij de bolhoedjes wat wel bleek toen ik een jaar of 10 geleden binnenkwam en aan Jos vroeg weet je toevallig waar mijn ouders zijn, waarop hij antwoorde als ik nu wist wie je ouders zijn dan kan ik je dat misschien vertellen. Wel Henny en Gusty Gerrits waarop Jos zei “ die hebben toch alleen een zoon “ ?

Intussen is dit wel verandert na het overlijden van mijn mama heb ik de taak van haar overgenomen om elk jaar te zorgen dat de bolhoedjes voorzien zijn van strikken en pochetten met bijpassende veren in kleur van de Prins. Ik doe dit nu al een aantal jaren met heel veel plezier en elk jaar ben ik weer benieuwd met welke kleur ik weer mag knutselen.

Voor het overlijden van mijn vader heeft hij tegen mij gezegd: “hey Monique, wat zou het leuk zijn als je hofdame zou worden als Jos Gerrits ooit Prins van de Bolhoedjes zou worden.” En dit jaar is het zover. De kleur was al snel bekend dus stof voor de strikken en pochetten waren snel gekozen als ook de veren. De stof voor mijn kleding had ik naar de naaister gebracht, en intussen is mijn kleding ook klaar en nu is het afwachten naar wat komen gaan.

Wat ik natuurlijk niet vergeten is om een aantal mensen te bedanken. Mijn man en kinderen voor hun steun vanaf het begin en in wat er nog komen gaat. Mijn broertje en zijn Simpel Zat. Jos , Arie en Alexander die mij in hun driespan hebben opgenomen. Birgit die mijn kleding heeft gemaakt. En alle andere die rechtstreeks of onrechtstreeks er voor zorgen dat Carnaval 2020 een onvergetelijk feestje gaat worden.

Ik heb er heel veel zin in en hoop dat ik vele van jullie tegen ga komen in het Bolhoedpaleis Pullman Eindhoven Cocagne en dat we er samen een geweldig feest van gaan maken.

Salaai!

Hofdame Cerise

Bolhoedjes Kalender 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

De Bolhoedjes residentie 
Hotel Pullman Eindhoven Cocagne sofitel
Adres: Vestdijk 47 - Eindhoven