maandag, 14 juni 2021

Voorwoord adjudant Streep

Adjudant Streep: Even voorstellen?

Om maar meteen deze prangende vraag te beantwoorden: lijkt me niet nodig. Er schijnt een zekere regelmaat te zijn waarin gebeurtenissen terugkeren. Als ik zo terugkijk is mijn periode ongeveer 10 jaar: zo’n 20 jaar geleden was ik de 43ste prins der bolhoedjes: Prins Mathematicus. Iets meer dan 10 jaar geleden ben ik opnieuw in het voetlicht getreden als Adjudant Arie bij mijn broer (en huidig mede-samenzweerder) in de rol van Prins Alexander I. Dit legendarische duo stond al snel bekend als Prins Pils en Adjudant Bavaria. Ik denk dat Prins Pils komt vanwege zijn naam (Alexander), het feit dat hij een (Nissan) Maxima reed en bovendien kort daarop koning werd (van de Guld), uiteraard nooit vanwege enige consumptieve voorkeur. Adjudant Bavaria, evenzeer uiteraard, omdat we onze sponsors graag ter wille zijn.

Maar genoeg over het verleden, wederom een jaar of 10 jaar later zijn we er klaar voor. Heel wat water is onder de brug gepasseerd, maar het is eindelijk zo ver. Jos is onze volgende Prins en wij gaan een nieuw carnaval in als het gevolg van Jos. Ik wens hem hierbij vast veel succes (of sterkte?), maar hij moet maar denken dat het zijn eigen keuze was. Met Monique, Alexander en mijzelf heeft hij in ieder geval een gevolg dat hem moreel ondersteunt en vol voor een onvergetelijk carnaval gaat. Ik had eens een baas die vond dat je alleen maar voor het beste kan en mag gaan, dus bij deze. Hij vond overigens wel meer, maar dat is helaas de moeite van het herhalen niet waard.

Dus tenslotte maar de meest prangende vraag beantwoorden: vanwaar Adjudant Streep? Is dat vanwege de rechte lijnen die mij als wiskundige wel moeten aanspreken? Wel nee: rechte lijnen zijn mij te saai, ik denk regelmatig ook om een bochtje. Loop ik dan zo snel dat ik voorbijsnel als een “streep”? Zou ik wel willen, maar die tijd is echt geweest… Nee, de verklaring ligt in een heel andere richting. Door mijn professionele werkzaamheden moet ik heel voorzichtig zijn met mijn aanwezigheid in social media. Mijn lieve vriendin Sonja daarentegen houdt ervan om via Facebook veel te delen over alle leuke uitjes die wij regelmatig ondernemen. Zo waren wij, voor de derde keer, in korte tijd wederom te gast in het IBIS hotel in Antwerpen (net als Pullman onderdeel van de ACCOR groep, krijg ik nu korting?????). Toen wij op onze kamer arriveerden lag er een briefje klaar met daarop “Welkom ….., fijn dat u wederom gekozen hebt voor ons hotel”. (vul voor ….. mijn echte naam in). Sonja vond dit zo aardig, dat ze dit wilde delen met haar volgers, maar omdat ze mijn gevoeligheden met social media kende had ze mijn naam (de puntjes van hiervoor) doorgestreept met een zwarte balk. In de reacties op dit bericht was snel mijn bijnaam geboren: meneer Streep. (Vele volgers weten nog steeds mijn naam niet). Dus als een soort van “coming out”: bij deze mijn bekentenis: ik ben meneer Streep!

Salaai,

Adjudant Streep

Bolhoedjes Kalender 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

De Bolhoedjes residentie 
Hotel Pullman Eindhoven Cocagne sofitel
Adres: Vestdijk 47 - Eindhoven