woensdag, 23 oktober 2019

Voorwoord adjudant René

Hoi Bolhoeden en Bolhoedinnekes                                                                             
En alle andere carnavalsvrienden van Lampegat en omgeving

Laat ik mezelf eerst even voorstellen voor degenen die mij nog niet kennen :     ik ben René Lagarde, 62 jaar, weduwnaar, en kom uit Eindhoven maar sinds 1982 woonachtig in Lappegat, Geldrop dus.  Ik heb een zoon, onze Marco,die in Breda woont,  en een dochter, onze Esther, zij woont (nog) in Eindhoven.

Ik ben sinds 2 jaar met vervroegd pensioen, na bijna 42 jaar hard gezwoegd te hebben voor ’s Rijksschatkist, hier aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven, de belastingdienst dus !

Héél vroeger, toen ik nog in Gestel woonde, ging ik, samen met mijn vrouw Irma, naar zaal De Harmonie aan de Hoogstraat om daar bij de Blauwbuiken carnaval te vieren. Maar na mijn verhuizing naar Geldrop werd Cocagne en de Bolhoedjes mijn thuishaven met carnaval, samen met mijn ex-buurman Wilbert en m’n maatje Laurens. Gedrieën vieren we al jarenlang carnaval hier in het Pullmanhotel. En daarbij hebben we sinds jaar en dag hetzelfde pekske aan (met petje!) . En velen zeiden elk jaar : doe eens iets anders aan !                  Maar dat wilden we niet : het zat lekker en we waren héél herkenbaar voor iedereen ! Maar eindelijk, na al die jaren, hebben we ons ouwe pekske ingeruild, en nog wel voor een prinsenpak en adjudantenpak !!

 En we maken het carnaval eens “van de andere kant” mee. Alle voorbereidingen, van onderscheiding tot kostuum, we hebben het allemaal van dichtbij mogen meemaken. Een hele ervaring, heel spannend, veel stress en regelen, maar ook heel mooi ! En duur haha ! Dus alle sponsoren : bedankt !    En ook zonder de hulp van Dirk, Roy en Leanne, de coupeuse, zouden we hier niet staan. Heel hartelijk bedankt !

Nou carnavalsvrienden, genoeg geleuterd, we gaan carnaval vieren en maken er een mooi jaar van !   

Alaaf !

Adjudant René

      

De Bolhoedjes residentie 
Hotel Pullman Eindhoven Cocagne sofitel
Adres: Vestdijk 47 - Eindhoven