maandag, 14 juni 2021

Voorwoord Prins El Classico

Beste Bolhoedvrienden,

Zoals het hoort zal ik me eerst even voorstellen: In het dagelijks leven ben ik Jos Gerrits, 60 lentes jong en bijzonder knap met een steek op(al zeg ik het zelf).

Ik ben inmiddels 37 jaar gelukkig getrouwd met Marijke en woon in de mooiste wijk van het Lampegat: Strijp.

Voor de kost verkoop ik wasmachines, drogers, koelkasten en inbouw apparaten (oftewel: witgoed). Inmiddels doe ik dit de laatste 6 jaar bij Verhagen witgoed in Valkenswaard.

Nu ik dit stukje moet schrijven dacht ik: laat ik de Bolhoedjes om mijn nek eens tellen en ik merk dat ik al zeker 28 jaar de weg naar de Bolhoedjes en dus het Pullman Eindhoven Cocagne weet te vinden. De laatste 11 jaar hiervan zit ik in de raad van ons mooie clubje. Op het podium staan als de 62e Prins der Bolhoedjes is iets wat al een tijdje in de pijplijn zat, ik wou dit heel graag een keer meemaken nadat ik een jaar als adjudant van de 55e Prins, Mimitoe La Haute Cuisine al een keer geproefd had aan het beleven van het feestje vanuit deze hoek.

Al menig jaar organiseer/regel ik samen met Erik de kindermiddag op de zondagmiddag, want wat is er mooier dan al die jonge snoetjes te zien genieten.

Oke, je wilt graag een keer Prins worden, je hebt wat gesprekken met de Prinskeuzecommissie en ondanks wat vertraging krijg je eindelijk groen licht. En dan? Waar begin je? Als eerste een gevolg kiezen, want alleen kan niemand het, vandaar ook ons lijflied: Ik kan het niet alleen. Mijn adjudanten hebben ervaring genoeg, beide zijn ze eerder Prins geweest en toevallig zijn het ook nog eens goede vrienden van me: Arie en Alexander Weeren.

We zouden het in eerste instantie met zijn drietjes doen, tot vorig jaar na de opkomst van Xtra-Forte en gevolg. Toen vroeg een knappe dame, die tevens al jaren de hof coupeuse van de raad is of ze mijn hofdame mocht/kon worden.

Dat ze toevallig ook nog familie van me is maakt het verhaal natuurlijk nog leuker, zo met 2 families op een podium. Nou, een naam kiezen, onderscheidingen en pakken bedenken/ontwerpen en de grote lijnen zijn compleet.

Uiteraard horen bedankjes erbij want zoals gezegd: Ik kan het niet alleen. Heel cliche, maar om niemand te vergeten wil ik IEDEREEN die geholpen heeft in de voorbereiding alsmede mijn sponsoren van harte bedanken!

Iedereen een fantastische carnaval gewenst, aan ons zou het niet liggen.

Prins El Classico, 62e Prins der Bolhoedjes. (alias Joske!)

Bolhoedjes Kalender 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

De Bolhoedjes residentie 
Hotel Pullman Eindhoven Cocagne sofitel
Adres: Vestdijk 47 - Eindhoven